Verminder je stress door aandacht te geven aan je hart

Tweedaagse training

VERMINDER JE STRESS DOOR AANDACHT TE GEVEN AAN JE HART

Aandacht geven vanuit je hart, zowel naar jezelf als naar de ander is waar deze training over gaat.

De wijsheid van het hart is de verbinding met je authentieke kracht, met de bron van echtheid en oprechtheid die diep in jezelf verborgen zit. (Howard Martin).

Door te leren meer contact te maken met de binnenkant van onszelf zijn we in staat om meer in afstemming te zijn met onszelf en daardoor ook met de ander. Dit betekent dat er meer 'innerlijke' rust is, we meer in evenwicht zijn. Meebewegen met de stroom die zich voordoet maakt ons minder moe, veroorzaakt minder stress, dan tegen de stroom in te moeten zwemmen.

Deze training maakt het mogelijk stil te staan bij hetgeen zich aandient, onze aandacht vast te houden, in het hier en nu te zijn en als het nodig is even een stap terug te doen met waar we mee bezig zijn. Weg uit het automatisme.

Heb je hier zin in en belangstelling voor, kom dan naar de training:

Vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober 2016 van 10.00 uur tot 17. 00 uur in Amsterdam.

Aandacht geven aan datgene dat aandacht vraagt. Daar zijn waar we eigenlijk moeten zijn, is een zeer grote uitdaging. Vaak reageren we vanuit bestaande patronen die we in onze jeugd hebben ontwikkeld. In situaties waarin je eigenlijk geen andere keus had dan zo te reageren. En dat doen we nu nog. Niet op een bewuste manier maar vanuit automatisme. Door het reageren vanuit patronen verhullen en beschermen we wie we diep van binnen zijn. De vraag is of deze manier van reageren nog steeds het gewenste effect teweeg brengt?

Het hart wijst je op de meest wezenlijke dimensie in jezelf. Als je daar niet meer verbondenmee bent en leeft alsof die dimensie niet bestaat, mis je het ware doel van je leven op aarde,ongeacht wat je aan de buitenkant verder ook mag hebben bereikt. (Eckhart Tolle)

In de drukte van elke dag, "doen" we gewoon en nemen we vaak niet de tijd naar die patronen en maskers te kijken. Het leven heeft ons in de greep in plaats van wij het leven.

Om een paar voorbeelden te noemen:
- Je directeur kijkt soms streng en je gaat heel erg je best doen voor je directeur om een compliment te krijgen.
- Je ouders hadden een zwaar leven en jij deed er alles aan om het voor hun wat lichter te maken. Je nam daardoor teveel verantwoordelijkheid op je en doet dat nog steeds (in je werk).
- Als je vroeger huilde kreeg je steeds voor elkaar wat je wilde, dat doe je nu nog steeds in je relatie en vriendschappen.
- Je bent in gesprek met een cliënt/ medewerker en die vertelt zijn verhaal en ondertussen ben jij met je gedachten bij de boodschappen/ klussen die je nog moet doen.
- In gesprekken met collega's val je de ander steeds in de reden. Lukt het je de ander te laten uitspreken?

Onbewust kunnen er allerlei redenen zijn die je weerhouden naar binnen te kijken en aandacht te hebben/geven voor wat daar is:
- je bent bang voor wat zich aandient.
- je neemt de rust niet om dat te doen .
- je bent bang dat je het niet goed doet.
- Je bent zo gewend met anderen bezig te zijn, dan met jezelf.

Toch zijn er vaak allerlei signalen, die aangeven dat je manier van doen niet langer voldoet. Dat je binnenkant aandacht nodig heeft:
- je vraagt je steeds vaker af: "is dit het nou?"
- je drinkt steeds meer.
- Je slaapt niet goed.
- Je gaat steeds harder werken.
- Je wordt er zo moe van aan de verwachtingen van anderen te voldoen.
- Je hebt allerlei lichamelijke klachten.
- Je doet steeds niet wat je je hebt voorgenomen

In de 2 daagse training krijg je handvatten doormiddel van ervaringsoefeningen, familieopstellingen, opstellingen vanuit je verlangen, meditatieoefeningen en geleide fantasieën om wel aandacht te hebben en te krijgen voor wat zich innerlijk afspeelt en daardoor ook aandacht voor de ander te krijgen. Je leert waar te nemen. Het is op die manier dat we daadwerkelijk iets kunnen veranderen in ons leven, meer vanuit rust kunnen leven. Zo hebben we meer respect voor onszelf en daardoor ook voor de ander.

In een veilige, niet veroordelende en empathische omgeving leer je kijken naar je binnenkant en welke onbewuste processen zich daar afspelen, waardoor je niet meer uit automatisme/je masker op dingen reageert, maar vanuit jezelf. Je leert een keuze te hebben in wat je wel en niet doet/zegt. Je doet de oefeningen op jezelf, in 2-tallen en in de hele groep (maximaal 10). Het gaat er niet om dat je iets zou moeten aanleren of afleren. Het gaat om wat er is en wat zich aandient. Met alles wat daar is opgeslagen aan herinneringen.

Voor wie?
- Je wilt graag leven vanuit je hart

Aandachtig Lopen
Iedere ademhaling, iedere stap kan vervuld zijn met vrede, vreugde en rust. We hoeven ons er alleen maar van bewust te zijn, door te leven in het nu. (Thich Nhat HanH)

Kosten:
Voor degenen die snel reageren bieden we een vroegboekkorting aan.
Als je jezelf aanmeldt vòòr 15 augustus zijn de kosten € 250,- voor 2 dagen inclusief lunch.
Daarna zijn de kosten € 300,- Uiterste aanmeldingsdatum 30 september 2016.

Locatie: Amsterdam

Trainers: Cecile Middelhoff (www.jekompas.nl) en Frans Huijben (www.fhconsult.nl)

Informatie en aanmelden bij:
Cecile Middelhoff: 06-23995735 , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Frans Huijben:     06-13842898, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijfformulier